30/11-09

Nu närmar julen sig med stormsteg, igår var det första advent och imorgon e det den första December!

Inte klokt vad tiden går fort...

Tycker det e så mysigt nu när man börjar få lite julstämmning. Tända ljus på kvällarna o bara krypa upp i soffan framför tv.

Var en liten runda på julskyltningen med mamma igår, gick o kikade lite i affärer. Köpte en jätte söt julblomma på Blomsterboden o två små hjärtan att hänga i köksfönstret.

Idag så blir det en lugn dag inget speciellt som händer.

Imorgon ska älskling o jag in till Klagshamn, med hans mamma o passa älsklings brors barn.

Sen på kvällen blir det sista gången på sykursen.

Kram





 


28/11-09

Oj, det blev tidig blogg idag.
Sitter just nu i soffan me den varm kopp choklad som älskling gjort till mig!
Tittar på djurpoliserna på Animal Planet, handlar just nu om en söt katt som har brännskador, speciellt på svansen, stackars kise. Är så hemskt att se vissa djur att de behandlas så!

Blev en lugn kväll igår, älsklings kompisar gick vid tio, sen blev det en runda ner till Ystad till Mc Donalds. Testade hamburgaren Big Tasty, men var inte alls god, någon konstig dressing som smakade konstigt...

Kom väl i säng sen vid tolv, o somnade nog ganska snabbt!

Som jag skrev igår så blir det kalas i Vanstad ikväll, blir säkert trevligt.

Imorgon e det första advent o då ska man tända första ljuset i sin adventsstake.
Sen är det även jul skyltning, hoppas på fint väder då, blir så mycket mysigare då...

Nu ska jag dricka upp min choklad, innan den blir alltför kall!

Trevlig Lördag, Kram!




Fortsättning..

Middagen hos mamma var verkligen jättegod! Kött, hemmagjord potatisgratäng, jensens favotitsås o mamma hemmagjorda vitlökssmör! Så smarrigt. Men nu stinker man väl bara vitlök, tur att älskling ätit detsamma:)

Nu ikväll blir det lugnt, älsklings kompisar e här. Men blir lugnt ändå! Om det blir alltför sent går jag o nannar kudden! Tänkte titta på Idol nu...

Ha en fortsatt bra kväll, kramilikram!

Bebismage v. 23

Är nu i vecka 23, magen växer för fullt.
Trivs riktigt bra med min lilla runda bebismage. Skönt att det inte har satt sig på lår, armar eller någon annanstans, utan bara på magen!
Min huvudvärk håller i sig har varit riktigt jobbigt dessa 2-3 dagar nu. Men man e ju van så det är väl bara att stå ut.
Lite ont i ryggen har man också fått men det är väl bara bevis på att man blivit tyngre...
Men man ska inte klaga utav all denna smärta så kommer det ju komma ngt litet underbart, vårt efterlängtade lilla hjärta♥


BEBISMAGE!

Annars idag ska vi upp till mamma o äta middag om ett tag, blir hemmagjord potatisgratäng o kött med Jensens sås! Riktigt smarrigt!

Sen ska vi dricka glögg, för mig blir det blossas utan alkohol såklart, men tycker ju den är bäst så det passar mig alldeles utmärkt!

Så är dagen i helhet!

Imorgon blir det kalas i Vanstad hos Lhs bror...

Trevlig fredag på er alla
Kram...


26/11-09

Idag började dagen med att vi körde upp till mamma o fikade, sen hjälpte vi till att hänga upp gardiner hos henne i kök o sovrum! Jag blev den som fick stryka, men det gick bra för mig.

Efter det tog vi en runda till den nya affärn som öppnat här i Sjöbo som säljer en massa scrapbook o kort tillbehör en massa fint där. Köpte band o siffror till mina krukor.

Det blev en sväng till Rusta o Öb sen efter det. Mamma skulle köpa ljusstakar där. Själv var jag inne på Babyproffsen o kikade, så mycket sött till bebbe. Blev en body, vit med stjärnor på för 39:- var inte så farligt dyrt!

Sen var det hem igen o handla lite mat o goda lussekatter till kväll. Sen var vi uppe hos mamma igen, jag hjälpte henne med hennes adventsljusstake, samma som min men med röda ljus. Blev jättesött!

Nu e vi hemma igen, har dammsugat, gjort min adventsljusstake, fattas nog bara lite mossa o några röda bär tror jag sen blir det klart! Nu ska vi laga mat, blir spagetti o köttfärs idag, gott...

Ikväll blir det någon film, antingen Wallander. läckan eller den sista Johan Falk!

Trevlig kväll! Kramiz

Lite bilder på vårt julpynt som det har blivit hittils...


Julstjärnan vi köpte på Rusta, o min vita julängel!


Min halvklara adventsljusstake, visst blev det fint?


Juligt köksfönster!

25/11-09

Hej allesammans!

Idag var det onsdag o lillördag.
Blev ingen städning i måndags så det fick bli idag i stället.
Min snälla mamma var här o hjälpte mig att putsa alla fönster så jag slapp det.
Efter jag städat strök jag julgardiner till köket, blev jättemysigt när vi hängt upp dem.
Köpte också röda julstjärnor (blommor) till fönstret, som jag hoppas inte vissnar allt för snabbt...
Min lilla pepparkaksgubbe fick också ta plats.

I storarummet satte älskling upp våra nya stjärnor på fot, gick väl helt okej utom att han lyckades ha sönder en men var inte värre att det går att fixa. Blev i allafall jättesnyggt.
Min julängel från förra året fick sitta i ett av fönstren!
Älskar att göra julfint här hemma, är så mysigt!!!

Resten av tomtarna får vänta tills närmare lucia.
Bad älskling att gå ut efter den lilla ljusstaken till köket o visst kom han in med den, men med sig hade han också vår lilla gran, men den åkte ut lika snabbt som den kom in. Ingen gran förrän närmare jul.

I eftermiddags var vi på Bo Olsson, blev några inköp där.
Fick äntligen en stor tomte till skänken, ville egentligen ha en lite större men de var så dyra kostade 300-400:-
köpte även katt o vovvegodis, 4 vita ljus till min adventsljusstake jag ska göra i terrakotta krukor.
Sen blev det ett smideshjärta att hänga i fönstret med värmeljus i.

Ikväll blir det bonde o lite gott, bla lussekatter!!!

Så har min dag varit.
Kram


Julmarkand:)

Idag har jag o mamma stått här i Sjöbo Folkets park på julmarknad. Alltid mysigt att stå där. Gick väl sådär bra, var mest folk i början, sen avtog det. Mest äldre som bara gick o tittade.
Tror inte där var någon som sålde för så mycket precis...

Sen har det ju varit så trist väder idag med.

Nu ikväll blir det lite tv tittande o mys framför soffan med tända ljus, kan behövas en kväll som denna. Tittade aldrig på Johan Falk igår, så det får bli en annan dag. I stället tittade vi på en film på 4, men jag somnade ganska tidigt. Kom i säng klockan halv ett när älskling hade sett klart filmen. Hade lite svårt att somna först, eftersom bebbe höll full aktivitet i magen, men till sist somnade den o jag också...

Imorgon ska jag börja julstäda här o putsa fönster. Hänga upp julgardiner i köket ska jag också göra. SEn får ljusstakarna vänta tills torsdag. Köpte nya stjärnor på fot på Rusta häromdagen till stots rummet.
Tomtarna får vänta typ två veckor till annars blir man trött på dem innan jul!

Ha det bra, kramiz!

21/11-09

Lördag idag, o det har varit jättefint väder ute idag sol o allt...
Vid middags körde vi till min Moster o hennes men i Lödde. Blev en jättegod lunch med pasta sallad, o en vanlig god sallad därtill. Sen blev det daimtårta till efterrätt, blev riktigt mätt. Men gott var det.

Vi körde hem vid halv fem tiden, innan det blev allt för mörkt. Vi var inne o handlade lite som behövdes innan vi körde hem.

Nu ikväll blir det tv, ska se Johan Falk, de fredlösa. Såg på operation näktergal i Torsdags o den var lika bra som de andra. Så hoppas denna också är det.

I torsdags var älskling o tog sin spruta. Kom med alla möjliga undanflykter att de hade stängt, vaccinet hade tagit slut o en massa annat. Men till sist kom han in o tyckte det inte alls var så hemskt! Duktiga han...

Igår fredag var jag uppe hos mamma även över natten. Gjorde en massa kort tills imorgon, blev 16 kort så kände mig väldigt flitig. Sen på kvällen såg vi på Idol.

Imorgon söndag ska jag stå i Parken o sälja hoppas man säljer bra, så det blir lite julklappspengar för det behövs.

Nu blir det film, tänkte koka en kopp te innan dess. Gott med något varmt!

Trevlig kväll, kram.

 

Vellingeblomman!

Idag var det en sådan dag som man bara kände för att ligga kvar i sängen hela dagen. Vaknade med huvudvärk o hade inget att göra under dagen.
Låg kvar ett litet tag efter att älskling gått upp, vilade o kelade med kise lite.
Men till sist fick jag mig ändå ur sängen till slut, hoppade in i duschen o gjorde mig klar.
Sen kom älskling med den iden att vi kunde köra till Vellingeblomman, o det tyckte jag var en väldigt bra ide, eftersom jag aldrig varit där.
Vi hade lite svårt att hitta dit först, men till slut kom vi rätt.
Var jättemysigt att gå där o titta på allt. Var även inne o hälsade på djuren, fanns tre åsnor o ett får...

Köpte två tomtar där en som var guldfärgad som jag tänkte ha på skänken till jul. Passar inte så bra med röda tomtar där, så det får bli tomtar i svart, grått, guld o vitt.

Efter vi gått rundan inne i butiken körde vi mot Sjöbo igen hade blivit ett fasligt väder ute med blåst o regn, fy vad trist!
Men de har ju lovat oväder ikväll så...
Det gäller att hålla sig inne!

Just nu för stunden står dagens middag i ugnen, har provat ett nytt recept som säkert blir jättegott...
Jag o Bebbe är jätte hungriga.

Sen ikväll blir det Bonde på Tv, med mys med en massa tända ljus, behövs i detta höstrugg.

Trevlig kväll, Kram!


Den ena åsnan som jag lyckades fånga på en någorlunda bild!

Ett får som inte var lika lätt att få med på bild...


Städdag:(

Idag har det åter igen varit dags för den veckliga storstädningen... Behövdes verkligen, märks att man har tre män i huset (vovvarna o älskling). Dammat, dammsugat o svabbat golvet har jag gjort. Mamma var här så hon hjälpte mig att damma så jag slapp det. Men nu är här rent i allafall så länge det nu varar.

Annars idag händer det väl inget, tänkte göra lite kort sen idag. Sen ska vi väl laga ihop något gott ikväll får se vad det blir...

Så svårt vad man ska skriva när det inte hänt så mycket idag... Får hoppas på ett längre o roligare inlägg imorgon eller på onsdag. Imorgon blir det kurs igen. En runda först på stan med älskling, tänkte köpa nytt puder för det är nästan slut, näst intill katastof! Sen ska jag hämta mina jeans på unos, äntligen!!!

Älskling ska också upp till vårdcentralen o få sin vaccination, se hur det går för han hatar sprutor! Men han e ju en riktig man:) så det går säkert bra...

Trevlig måndag, kramilikram...


Bild från igår på lille August!




Julkorten som jag gjorde igår!

Lördag o Söndag...

Kalas igår var vi på i Vollsjö. Var ett trevligt kalas, fick smörgåstårta som var helt okej. Har ätit det ganska mycket på sista tiden men var gott ändå. Älskling o jag var väl hemma igen vid lite i tio. Vi såg film sen, Die Hard 4.0 har sett den innan men den e bra. Såg dock inte klart hela eftersom jag somnade men älskling lyckades hålla sig vaken...

Idag söndag var vi uppe med tuppen, nästan kl 8.00 blev det. Satte mig o gjorde lite kort, tre st julkort blev det som jag blev väldigt nöjd med.
Sen åt jag o älskling frukost.
Vid elva körde vi till Klagshamn för att hälsa på älsklings bror o hans familj.
Blev en god fika...
Lille August hade växt en del sen vi såg han sist så han e inte så liten längre.
En riktig gullunge e han!
När man har sådana småttingar kring sig längtar men ännu mer tills vårt lilla hjärta♥ kommer.

Efter vi varit i Klagshamn så tog vi en snabb runda in på Ikea, gick inte över hela var ju så stort o nytt. Tittade mest på de baby saker vi ska ska köpa längre fram.
Så det blev inga inköp där.

Just nu sitter vi o tittar på Vem kan slå Filip o Fredrik, så drygt med alla pauser där.
Så skriver här lite i stället eftersom älskling fixat så vi kan ha datan trådlöst.
Så nu kan man sitta i soffan när man tittar på tv o sitta på internet samtidigt.

Efter det e slut blir det sängen, för att vakna till en ny dag imorgon o en ny vecka med nya tag!

Sov gott!
Kram


Julklapp?

PA Rudolph Reindeer Cap
Julklapp till Kasper?

Helg...

Fredag!

Igår fredag var vi ute på långtur uppe i Ängelholm. Gick jättebra att köra dit var så skönt att slippa ta buss o tåg.
Lillvovven var också med var jätteduktig o sov hela vägen upp o hela vägen hem!

Var hemma hos Marita o pappa några timmar innan vi körde hem igen.
Var också nere i den ena affären där jag har mina kort o lämnade lite nya.
Fick även pengar för allt som var sålt, blev en hel del...

Innan vi körde hem till Sjöbo så var jag inne en snabb runda på Nova Lund, köpte en kofta på HM som jag velat haft ett tag. Blev också ett svart mamma linne.

När vi kom hem hämtade vi kebab som vi åt uppe hos mamma var så gott!!!

Sen blev det en lugn hemmakväll med Idol!

Lördag!

Idag har vi varit nere i byn o fixat present till Ingrid o Angelica. Ska nämligen på kalas ikväll o fira de båda. Lhs syster Ingrid fyllde 45 för ett tag sen o Angelica blir 13 idag.

Tänkte ha min nya kofta o linne då, får väl bli till min jeanskjol eftersom jag inte får på mina jeans längre.
Ska köpa ett par jeans med mudd i midjan på tisdag när jag får pengar. Får väl bli sådana man får använda nu.
Men var jättesnygga, ser precis ut som riktiga jeans...
Så trist att alltid gå i leggins, skulle aldrig få för mig att gå i mjukbyxor ute som vissa gör när de väntar barn!

Man vill ju vara fin även när man väntar barn...

Anton eller en liten Zavannah???

Det där med namn är alltid svårt.
Men för oss var vi ganska snabbt överens.
Jag ville gärna ha ett ovanligt namn som inte all barn heter.
Har vetat rätt länge om att jag får en flicka någon gång ska hon heta Zavannah, med Z så det blir lite mer kul.
Pojknamn är dock lite svårare, men vi kom fram till Anton rätt snabbt.
Skönt att vara överens om det!
Så nu återstår det bara att se om det blir en liten Anton eller Zavannah?

Lite bilder på senaste inköpen!


Inget senaste inköp precis utan en liten busig vovve som hade lyckats
hoppa upp på en köksstol, men dock inte ner...


Koftan o linnet från Hm...


Min jacka som jag sytt själv, tänkte ha den ikväll!


Söta kläder till bebbe!


Torsdag 12/11

För en stund sen kom vi hem från att ha varit en runda nere i Ystad! Var och hämtade älsklingens bil vid 16 sen körde vi ner en sväng till ÖB!!!  Blev inget handlat var bara mamma som handlade lite.

Kändes lite ovanligt att åka med älskling men det gick bra... Jätteskön bil att åka i sen kör han ju jättebra med:)

Annars idag var vi på MVC innan idag för att höra på bebbes hjärtljud, allt hördes jättebra. Den rörde sig o spralla väldigt mycket men det e ju skönt att det e så!
Fick även lite papper mitt moderskapsintyg bla som jag tänkte skicka in imorgon...
Nästa tid på MVC blir den 17/12, sen den 14/1 nästa år då det är dags för glukosbelastning...

Efter besöket var vi uppe hos mamma o fikade en god fika, med mackor, kokt ägg o varm choklad med vispgrädde! Har blivet helt tokig i det den senaste månaden, kan bli alltfrån 1 till 5,6 koppar per dag... Men vad gör det bebbe får i sig mjölk o jag ska ändå bli tjockare:)
Passade på att väga mig hos BM vägde från början 48, o nu vägde jag 53 så hade gått upp hela 5 kilo o fler lär det väl bli.

Ikväll ska jag o älsklingen se på film får se vad det blir för någon.

Imorgon ska vi kanske köra upp till Ängelholm o lämna mina 60 kort som jag haft beställning på...
Men först ska jag till novakliniken för att få sprutan,,, hoppas man inte blir alltför sjuk av den. Men bättre att ha värk i armen 2-3 dagar att få influensan i 2-3 veckor.

Nä nu ska jag sätta mig o gör de sista 5 korten som jag har kvar sen blir det film med chips o dippa!!! GOTT!!!

Trevlig kväll, Kram...

Torsdag 12/11

För en stund sen kom vi hem från att ha varit en runda nere i Ystad! Var och hämtade älsklingens bil vid 16 sen körde vi ner en sväng till ÖB!!!  Blev inget handlat var bara mamma som handlade lite.

Kändes lite ovanligt att åka med älskling men det gick bra... Jätteskön bil att åka i sen kör han ju jättebra med:)

Annars idag var vi på MVC innan idag för att höra på bebbes hjärtljud, allt hördes jättebra. Den rörde sig o spralla väldigt mycket men det e ju skönt att det e så!
Fick även lite papper mitt moderskapsintyg bla som jag tänkte skicka in imorgon...
Nästa tid på MVC blir den 17/12, sen den 14/1 nästa år då det är dags för glukosbelastning...

Efter besöket var vi uppe hos mamma o fikade en god fika, med mackor, kokt ägg o varm choklad med vispgrädde! Har blivet helt tokig i det den senaste månaden, kan bli alltfrån 1 till 5,6 koppar per dag... Men vad gör det bebbe får i sig mjölk o jag ska ändå bli tjockare:)
Passade på att väga mig hos BM vägde från början 48, o nu vägde jag 53 så hade gått upp hela 5 kilo o fler lär det väl bli.

Ikväll ska jag o älsklingen se på film får se vad det blir för någon.

Imorgon ska vi kanske köra upp till Ängelholm o lämna mina 60 kort som jag haft beställning på...
Men först ska jag till novakliniken för att få sprutan,,, hoppas man inte blir alltför sjuk av den. Men bättre att ha värk i armen 2-3 dagar att få influensan i 2-3 veckor.

Nä nu ska jag sätta mig o gör de sista 5 korten som jag har kvar sen blir det film med chips o dippa!!! GOTT!!!

Trevlig kväll, Kram...

Äntligen...

Äntligen så är vårt internet igång igen här hemma så jag kan blogga igen lite oftare!

Igår så klarade älsklingen sitt körkort, vi båda blev jätteglada!
Älskling blev mycket lättad, nu slipper han ha det att gå o tänka på!

Mamma o jag mötte upp han i Ystad när han var klar, sen blev det en runda i stan me lite shopping o fika!
Mamma bjöd på en god fika på Diana... Blev en mumsig baguette med rostbiff o en Mer!

Inköp under dagen blev en ny BH, ett par overnee strumpor o lite annat smått...

När vi kom hem till Sjöbo åt vi en god lunch på Kina.

Igår kväll var vi sen o köpte bil med älsklingens mamma o pappa.
Var här i Sjöbo vi köpte den. Blev en Volvo 850 kombi, silver metallic.
Var hur fin som helst utan rost, o andra fel!
Var även cd i den o dragkrok som älskling ville ha!!!
Ska hämta den senare idag...
Sen kan vi ut o köra var vi vill, älskling har lovat vi ska till Ullared lite närmare jul, sen blir det till det nya Ikea med!

Idag ska vi till BM nu kl 10.30 för att lyssna på bebbes hjärtljud, ska bli mysigt.
Tänkte passa på att väga mig med, vår våg fungerar inte här hemma så kan vara skoj att se hur mycket man har gått upp!

Skriver lite mer senare idag o lägger även in lite bilder..

Ha det bra tills dess, massa kramar från oss!


Var ett tag sen...

Ja det var ett tag sen man bloggade sist blir så när internet inte fungerar hemma. Men det ska vara inkopplat i slutet av veckan så man kan skriva här lite oftare!

Dagarna flyter på som vanligt, allt e bra med mig, älskling o bebbe! Har börjat känna små sparkar nu känns så mysigt nu känner man verkligen att det finn ett litet liv därinne!

Är i vecka 20 nu så halva tiden har gått, känns länge kvar men samtidigt inte. Dessa 20 veckor har ju gått ganska snabbt...

Halloween var vi uppe i Glumslöv hos min faster o hennes man Peter. Farmor var också där, var skoj att träffa alla var ju ända sen i somras vi såga sist. Vi åt taco, alltid lika gott sen blev det god kaka till efterrätt!

Annars har det väl inte hänt så mycket sen jag skrev sist...

Idag har jag storstädat där hemma, o nu e vi nere hos älsklings mamma o pappa. Sen blir det hem o laga mat, sen tänkte jag göra lite kort. Har fått ännu en beställning av Marita på hela 60 kort, har gjort 46 så har 14 kvar...
Skoj att ha att göra!!!

Imorgon blir det kurs igen, var sjuk förra veckan så blev ingen kurs då. Ska åka in några timmar innan imorgon med mamma o gå lite på stan!

Lite av de inköp som jag gjort senaste tiden!
* Nya svarta stövlar
* Söt tröja till bebbe med texten Daddy forever
* Söta nalle puh sockar till bebbe

Lägger in lite bilder sen när vårt internet e igång igen!

Trevlig vecka allesammans, Kram!


RSS 2.0